Indbygget gps
Jesper Vestergaard er også meget begejstret for den indbyggede GPS. Det betyder nemlig, at man kan finde fx dræn med brønde og få dem markeret op på markkortene. Det hele foregår elektronisk og online og synkroniseres automatisk i MarkOnline så din planteavlskonsulent bliver sparet for en hel del manuelt tastearbejde.
Udover dræn og brønde, kan GPS’en bruges til at håndtere problem ukrudt, sygdomme som kålbrok eller sågar bare en stor sten der skal fjernes inden såning.
Et godt overblik
Med FarmTracking sikrer du også et godt overblik over alle ejendommens marker. Du sikrer et fysisk overblik over hvilke arealer der rådes over. Det at du har markkortet elektronisk kan lette arbejdet for nye medarbejdere ift. at give dem et overblik, fordi de altid har markkortet med på GPS der hvor man selv er.
FarmTracking giver dig et total overblik over den enkelte mark. Du ved altid hvad der sket på den pågældende mark, og hvad der skal ske den kommende sæson på marken. Dataene er løbende opdateret, også af planteavlskonsulenten, og via de indberetninger man som landmand registrerer i FarmTracking – det giver dig et opdateret overblik når du har brug for det.
Farmtracking optimerer, og fjerner arbejdet ved computeren
Et af de gode perspektiver i brugen af FarmTracking er, at man kan indberette alle aktiviteter direkte fra sin smartphone eller tablet. Du skal ikke først til at have computeren startet op og have det tastet ind på den, det hele er klaret i marken i en og samme arbejdsgang.
Der foruden optimeres arbejdsgangen mellem ejer, kollega og planteavlskonsulent. Den digitale online kommunikation gør at alle kan følge med i hvad der sker og hvad der bliver lavet. Det giver et rigtig godt grundlag for at vurdere resultatet og planlægge det videre forløb på markerne.
FarmTracking er også for økologer
Med FarmTracking kan økologer også holde styr på den økologiske logbog og status på markerne. Så selvom der er fokus på sprøjtemidler og gødning, så kan app’en også håndtere meget mere end bare det.