Udskyd såtidspunktet for din vildtager og giv vildtet en bedre chance
Der er travlt i marken nu. Snart er majsen på vej i jorden og mange steder ser såbeddene gode ud. Der bliver kørt koncentreret, og man prøver på at ramme så optimalt et tidspunkt for alle afgrøder som muligt. Som bonus når man nu har maskinerne spændt for, så får man også lige klaret vildtstriberne.
Fra vildtets perspektiv er dette ikke optimalt – langt fra
Når alt modnes ens og der ikke sikres forskellighed i fremspiring og modning, så giver man ikke insekterne mulighed for at få flere generationer i gang. Når tidslommen for insekter bliver smal, så er eksempelvis fasankyllingen mere afhængig af at time sin ankomst så den kan overleve første del af sit leveår og man levner ikke mulighed for at få kuld nummer 2 på benene, hvis det første kuld ikke lykkes.


Såtidspunktet skal strækkes
Haren har brug for grønne plantedele. Også i august og september. En af harens største dødsårsager er sult i juli og august måned.
Derfor er det vigtigt at såtidspunktet for vildtagre strækkes over en længere periode. Typisk fra midt i maj til sidst i juni. Dette passer også frøene i vildtageren godt. De kræver ofte minimum 10 graders jordtemperatur før de begynder at spire.
Såning for tidligt
Sår man for tidligt, overtager urter som ferskenpileurt og hvidmelet gåsefod vildtageren. Disse er egentlig udmærkede vildtafgrøder men giver sjældent et godt vinterdække, hvor planterne kan tåle både vind og snetryk (hvis det da sker længere i Danmark).
Forskudt såning sikrer variation, varme og nyhedsværdi på terrænet fra forår til efterår.
Specielt hvis man kombinerer det med forårstyndede læhegn, uslåede brakarealer, kortklippede græsspor og barjordsstriber.
