Fjordland Kongres: 7. feb. 2023 - Se mere her
NyhederArrangementerOm osMedarbejdereKarriereKontakt

Skilsmisse og bodeling

Det er hårdt at skulle igennem en skilsmisse, og der er mange ting, man skal have styr på. Juristerne hos Fjordland har mange års erfaring med råd og vejledning i forbindelse med skilsmisser og bodeling. Vi vil gerne hjælpe jer lidt på vej, så I ved hvilke overvejelser, I skal gøre jer.

Nyt skilsmissesystem

Familieretshuset blev åbnet 1. april 2019. Samtidig blev Statsforvaltningen lukket. Alle sager om separation, skilsmisse, forældremyndighed og samvær, skal herefter startes op i Familieretshuset. Man kan ikke længere gå direkte til domstolene.
Familieretshuset sorterer sagerne i 3 kategorier:

GRØNNE SAGER

de ikke konfliktfyldte sager, hvor parterne selv laver aftaler

GULE SAGER

med mindre konflikt niveau, som afsluttes forligsmæssigt efter møde i Familieretshuset

RØDE SAGER

højkonfliktsagerne som efter kort gennemgang i Familieretshuset sendes direkte videre til domstolene ved familieretten
Erfaringerne fra det nye Familieretshus er, at det nu tager længere tid at blive separeret eller skilt. Børnene er kommet mere i fokus. Der tages, som hidtil, udgangspunkt i, hvad der er bedst for barnet.

Skilsmisse - en sårbar situation

I skal være opmærksomme på, at lige midt i alle de mange følelser, der er i en skilsmisse, er det svært at tage fornuftige og velovervejede beslutninger, og det er derfor vigtigt, at I giver processen tid, så I får fundet den rigtige løsning og ikke træffer forhastede beslutninger i forhold til skilsmisse og bodeling.

Bodelingsaftale

Når I er blevet enige om hvordan I skal have delt, så er det en god ide, at få lavet en bodelingsaftale. En bodelingsaftale er en aftale der beskriver jeres aktiver og passiver og hvordan det skal deles. I kan enten selv lave en aftale eller I kan få hjælp til at få lavet en aftale i samarbejde med Fjordlands jurister. Det er vigtigt, at I begge får snakket aftalen igennem med en person, der har forstand på det, så I ikke efterfølgende føler, at I er blevet snydt.

Har i fælles gæld?

Hvis I har hus og bil, så skal det registreres, hvem der fremover skal eje huset og bilen. Hvis I har gæld sammen, skal I have snakket med banken om opdeling af gælden og I skal eventuelt have søgt om gældsovertagelse. I har ikke krav på at få delt gælden op, så aftalerne om dette skal foregå i dialog med banken. Man rådfører sig med sin bankrådgiver undervejs i processen.

Det er derudover vigtigt, at I får lavet aftaler om forældremyndighed og samvær. Det er en fordel både for barnet og de voksne, at få lavet en samværsaftale, så der er fast aftaler, om hvornår barnet skal være hos hvem. Hvis I ikke kan blive enige, så er der mulighed for at få hjælp i Familieretshuset.

Ansøgning om skilsmisse eller seperation

I skal derudover have søgt om skilsmisse eller separation. Selve ansøgning om skilsmisse eller separation foregår på Familieretshus’ hjemmeside, hvor en af jer skal logge ind med sit Nem ID og udfylde ansøgningen. Familieretshuset vil efterfølgende kontakte den anden ægtefælle via E-boks. Dette såfremt der ikke er fælles børn under 18 år.

Vi hjælper gerne med udarbejdelse af bodelingsoverenskomsten, tinglysning af adkomst, evt. bistand i forbindelse med ansøgning om gældsovertagelse samt aftaler om forældremyndighed og samvær m.m.

Har du brug for at vende din situation, så ring gerne og få en uforpligtende drøftelse.
Henrik Aavild
"Hos Fjordland har vi mange års erfaring med rådgivning indenfor skilsmisse og bodeling"

HENRIK AAVILD

Jurist
Direkte: 9615 3052
E-mail: haa@fjordland.dk
KONTAKT OS

Eksperter i landbrugsrådgivning

Vi giver dig 360° rådgivning. Du får det hele under det samme tag – og det er noget, vi ser som en stor styrke.
FÅ RÅDGIVNING NU
phone-handsetsmilesadneutral linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram